Vuurketen

Zywa

Ondergronds botsen
mijn gedachten op hem
Ze scheuren vlammen

uit zijn gestalte, uit zijn stem
Ze blazen vuur in zijn huis
leggen vuur om zijn vrouw

Een keten van kraters
Aswolken over de wereld
En ik in het Stille Midden

van de catastrofen
die zijn huwelijk moeten treffen
zonder hem te deren

Hoeveel naschokken nog?
Hoeveel hitte?
Hoeveel verlangen?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Lied "Ring of fire" ("Vuurcirkel", 1963, June Carter en Johnny Cash), gezongen door Johnny Cash (1963, album "Ring of Fire: the Best of Johnny Cash") --- Kring van VEI 8-vulkanen rondom de Stille Oceaan --- Bundel "Zonder reserve"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vuurketen’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.