Nu ben ik je kwijt

Zywa

Je neusde in mijn telefoon
maar hebt geen schaamte ontdekt
geen blote ontboezemingen
je zocht vergeefs

naar een dubbelleven
opwindende intimiteiten
een lijk in de kast, geheimen
tussen de regels

In die oude statussen
heb ik geademd, voor jou
zijn ze leeg, saaie kamers
verstoft en vol spinrag

Houd ze maar als herinnering
Het deert me niet dat jij was
waar je niet hoort te zijn
Ik ben al ergens anders

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

"Sonnet VI" (1917, Edna St. Vincent Millay) --- Bundel "Alsloos"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nu ben ik je kwijt’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.