Lichtschip

Zywa

Er komen steeds meer kleuren in de vlag
tot het hele spectrum straalt als een zon
een baken
op de onrustige reis

Het is maar een vlag
geweldloze communicatie
in de wind
een zwijgende blik

De stok een toverstaf
een zieneres, baken
van geduld
uit goed hout gesneden

Eik en linde, vlier, vijg en kers
de bomen van Moeder Aarde
beuk en berk, ceder, cipres
zoveel meer dan olm en es

Een helende staf
met een kleed om te dragen
in de kleuren van onze ziel
alle kleuren van het licht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Regenboogvlag --- Gedicht "Völuspá" ("Profetie van de Tovenares/Zieneres"): De drie stamvaders van de goddelijke Asen (Aesir = Ademenden/Aziaten), Odin, Vili en Ve, vormden de vrouwelijke mens uit de iep/olm/slingerplant (embla) en de mannelijke mens uit de es (asker) --- Bundel "Zonder reserve"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lichtschip’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.