INLOGGEN
«»

Slaperdijk

Slaperdijk, schapendijk
aan het wad, er gebeurt niet veel

Grijs op grijs de trage adem
van dag en nacht, flarden

hartslagloos geruis en golven
krijsende meeuwen, zilver-

schittering over de zee
het slijmspoor van een slak

Nergens bloed, alleen wat veren
schelpen van vroeger leven

en stille zuchten uit het heelal
Zonder dijk zou ik verdwijnen

naar nergens, o wat verlang ik
naar jou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

"Variations II" (1961, John Cage) --- "Fields have ears" nr. 1 ("Velden hebben geen oren", 2010, Michael Pisaro) --- Bundel "org elp ark" #74 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Slaperdijk’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.