INLOGGEN
«»

Goudlokje

Papa lag in mijn bed
lang geleden, ik bewaar dat
in het ovalen Tjoklat blik
bij mijn strogele haren

van de eerste keer
geknipt door papa
Mama stond in de keuken
Ze had haar pantoffels aan

Hij wachtte ongeduldig
op de pap en nam de schaar
Daarna was zijn pap te heet
en die van mama te koud

Daarom schoof hij door
naar mijn bord, krak
zei mijn stoel die brak
Raar maar waar

mijn pap was lekker, precies goed
precies zoals het moet, tevreden
deed papa een dutje in mijn bed
Dat was niet te hard en niet te zacht

precies goed, precies zoals het moet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Sprookje --- Bundel "Vrijnd" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Goudlokje’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.