INLOGGEN
«»

Zachte wind

Langs jouw huis en mijn huis
waait de wind van anderen
met oude liedjes die we neurien
bij het vegen van de vloer

We kijken nog een keer
naar Deja Vu en dansen
in gedachten, in het echt
tellen we niet mee

Mijn adem is kostbaar, elke minuut
twaalf keer pijn en moeite
twaalf keer de zachte wind
die zich aanpast, die zich vlijt

om de bezige mensen
als een weten dat we bestaan --
een reikende omarming
met steeds dunnere kussen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

'Eleanor Rigby' (Paul McCartney, The Beatles, 1966, album Revolver) --- 'Deja Vu' (1995, ballet van Hans van Manen) --- Bundel 'Lilith's Krachten' #59 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zachte wind’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.