Buitenwerfs

Zywa

Geschoren schapen warmen zich in de zon
schaduw onder de schuine bomen

een badkuip gekanteld tot trog
de dijksloot een lint roodalg

afgebladderde borden op de grens
water en land

het kabbelen knabbelt aan het talud
langs het kruinpad kraagt gras

ik wandel langs het wijde water
hier gieren geen banden

soms op zuidwester dagen
de meeuwen en de wind

achterom wappert de was
wit als de zeilen in het schelle licht

de hemel verzilvert de zeespiegel
tussen de oevers kromt zich de horizon

het water welft over het groene dal
wiegende en wuivende wiernimfen

verlokking onder de golven
schatten schijnbaar voor het grijpen

geelgouden stenen in de Gouwzee

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Voor Rob Zwiers --- Werf = Terp (Dorp) --- Bundel 'WoefWoef'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Buitenwerfs’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.