INLOGGEN
«»

Jeroen Bosch

Weer een saaie dag
Alles is wat het lijkt
zonder fantasieen

ik ben geen professor T
die Jeroen Bosch laat schilderen
wat er aan de hand is:

alles belichaamd
als wat het is en dus
transparant

De stad is groot, maar klein
is mijn uitzicht, alsof
we ver weg van elkaar leven

in ruimteschepen, bebouwde
kommen zo klein als gehuchten
waar de waarheid dichtbij is

maar des te moeilijker
te zien, te toetsten en te zeggen
Er is geen uitweg

Ik kan geen kant op
alleen dromen zonder gevaar
te lopen in de buitenwereld

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Covid-19 Lockdown --- Politieserie 'Professor T' (2015-2018) met Koen de Bouw als Jasper Teerlinck --- Bundel 'BloedKoffer' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jeroen Bosch’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.