INLOGGEN
«»

Noordparadijs

Er zijn geen logeerkamers
want het land is te vol
voor een paradijselijk bestaan

De dorpen wapenen zich
tegen nieuwkomers
ze zijn niet nodig

Ze moeten verder, naar de harde grond
van de bergen, aan de rand
van het Noordparadijs

of in een bocht terug
naar het zuiden, nergens
welkom, nergens is er genoeg

melk en honing, genoeg plaats
zelfs als er grond vrijkomt
door droogte, pokken of pest

De buren vechten erom
want het land is te vol
voor een paradijselijk bestaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Terach, Abram, Sarai en Lot in 1970 vC // Terach = wilde geit, zwerver // Bundel 'Uit Heilige Boeken' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Noordparadijs’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.