INLOGGEN
«»

Geen moeder

Verloren wat er niet is
mezelf misschien, alleen
tussen niets, geen voor, geen na

Alleen mijn lief, en de gedachte
dat hij genoeg kan zijn, maar
hoe dan, hoe lief

hij ook is, geen vader
die mijn geluk laat zien
aan mijn moeder

te vroeg gestorven, of niet
nu dat niet gebeuren zal --
een toekomst verloren

aan een andere toekomst
waarvoor ik verdrietig bang ben
wat hoogstens verdrinken kan

in verdriet om het verdriet
dat mij verdrinkt, verloren
in de stroom van de tijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Waartussen' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geen moeder’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.