INLOGGEN
«»

Vuur in mijn buik

Haar gedichten gaan ook over mij
ook al kloppen ze niet helemaal
er is wel een vuur in mijn buik

misschien kan het gedoofd worden
maar zolang het brandt, verlangt het
naar het beste van jou

dat mijn schoonheid niet begeert
om mijn lippen binnen te dringen
maar hunkert

naar het beste van mij
het zware geheel, heilig
en veilig, mijn thuis

dat ik zelf gevormd heb
uit het metaal van mijn lichaam
en de zijde van mijn geest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Voor Siera Mayhew -- 'Milk and Honey' ('Melk en honing'), 2014, Rupi Kaur (Punjab, India, 1992) -- Bundel 'Het licht van de woorden' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vuur in mijn buik’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.