INLOGGEN
«»

Poep en pukkels

In open veld is meer te zien
dan je lief is, poep en pukkels

niets prive, vertrouwen nergens
goed voor, overal schaamte

omdat het niet geheim is
waarin je afwijkt, wat je eet

aan welke angsten en ziektes je lijdt
hoe je je wast en seks beleeft, wanneer

je menstrueert, een miskraam hebt, huilt
ruzie maakt, hebberig, gemeen en onredelijk

of lief bent, alles wat er niet aan je deugt:
iemand die heel goed gemist kan worden

of een lesje moet leren -- uit barmhartigheid
zijn daar heropvoedingskampen voor

met veel doorkijkspiegels voor zelfkennis --
de hoogste wijsheid ligt er voor het grijpen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Mozaiekvirus' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Poep en pukkels’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.