Happend naar lucht.

Nolofanilo

Eerder gedicht: Zware val,
Lichtpuntje,
en dan nu vervolgd: Happend naar lucht.

Wat een lichtpuntje had moeten zijn
werd een terugval
als patiënt weet je je geen raad
al happend naar lucht
raak je in een vechtval

er volgde opnieuw een spoedopname
vol vertrouwen gaf ik me weer over
het was wederom een machtsovername

na een halve dag van meten en slangen
en foto's maken, ging ik richting OK
er werd een nieuwe drain geplaatst, ik schrok

enerzijds blij dat er weer serieus naar gekeken
en gehandeld werd
anderzijds ging ik weer een onzekere tijd tegemoet
of mijn vertrouwen had ik terug, of werd het gesperd

opnieuw volgde vijf dagen opname
mijn longen zaten vol vocht
het ging om de ademtocht

snel zou het me dan weer beter gaan
de serieuze chirurg verzekerde me
dat het aftappen van vocht wel zou aanslaan

wederom ging ik voor het vertrouwen
vijf dagen moest ik weer doordouwen

ik ben een geduldig persoon
nieuwe röntgenfoto's zijn gemaakt
de uitslag volgt
ik ben nog niet volmaakt

voor mijn gebroken ribben
is de kalkafzetting al wel in gang gezet
het kost nog wat tijd
voordat ik weer kan leven als een raket

gelukkig kan ik alles nog goed navertellen
en is het de moeite waard
om het geduldig te laten herstellen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nolofanilo (Actief sinds: 25-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Happend naar lucht.’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.