Een Paar Schoenen

Darren White

Ik probeerde mijn schaduw te ontvluchten
mijn voeten waren in tweestrijd
Schaduw stopte aarzelde
schoorvoetend

Een paar schoenen bleef achter

Schaduw probeerde
wat volume op te bouwen
maar zodra hij in de buurt van licht kwam
verdween hij

De schoenen bleven leeg

Ik observeerde
van een afstand
Ik zou verliezen
als ik Schaduw niet kon onderwerpen
En wat te doen met dit
rare gevecht om mijn schoenen?
Winter naderde snel
het zou koud zijn zonder...

Schaduw bewoog woest over de muur
zijn lange benen gleden
over de grond

De schoenen bleven waar ze waren
stoicijns
ongebruikt

Ik dook
worstelde met Schaduw en won
propte hem in de schoenen
die nu vol schaduw zaten

Ik kan ze nooit meer gebruiken
moet de kou trotseren met blote voeten
die ik niet meer kan voelen
misschien vallen ze er wel af
of worden een relikwie

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Darren White (Actief sinds: 01-08-2017)

Informatie bij het gedicht

Ik heb dit gedicht oorspronkelijk in het Engels geschreven, de vertaling laat nog te wensen over, dus kritiek is welkom. Het is een metafoor van begin to einde. Meer wil ik er niet over kwijt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een Paar Schoenen’ van Darren White zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.