INLOGGEN
«»

Plant vindt het genóeg...

Langzaam aan gaat het niet goed met mijn
lievelingsplant Hij is inmiddels metershoog,
heeft er geen in meer in want laat zijn lange
bladeren nu hangen.

Denkelijk heb ik 'm al zeker twintig jaren en
kan me nu bangen dat ik hem verliezen zal
Hij heeft nu net wat weg van een Treurwilg
Wel éven van nut nog, al met al.

Hij bezorgt me wel een wat schuldig geweten
Sóms ben ik hem zomaar vergeten.....
Maar al die ándere jaren dan? Ik was toch
dezelfde en goot water zoals ik het maar kan.

Denkelijk is het gewoon wel zijn tijd, niets
blijft er eeuwig, al is je hart dan vol spijt!

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Plant vindt het genóeg...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.