INLOGGEN
«»

Een gedicht omdat het kan .

Hierbij maak ik een gedicht ,
Dat is hetgeen waar ik me op richt .
De spotlights op me schijnend in een baan van licht .

Vandaag was een mooie lente dag ,
ik liep rond met een lach .
Af en toe mensen begroeten ,
nee dat is een aardig gebaar geen moeten .

De dagelijkse sleur ,
daarna weer iets waardoor ik mezelf opbeur ,
me eigen leven opfleur .

De manier die ik hanteer ,
Waarbij ik mezelf leer ,
ja leer om niet steeds bij bepaalde dingen stil te blijven staan ,
maar er gewoon keer op keer voor gaan.
En dat is niet zomaar gedaan .

Maar toch doe ik het ,
want niets wat me belet ik geef me met schaken de juiste zet .

Want ook schaken is een denkspel ,
ja dat is wat ik je hierbij vertel ,
ja ik weet het wel .

Het leven is ook een soort van denkspel ,
de dagen die ik tel .

Totdat het weer weekend wordt ,
en me op andere dingen stort .

Maar toch vindt ik dichten leuk om te doen, ja mensen entertainen ,
ze een andere kant van me laten zien me gevoelens en gedachtes aan hun ontlenen .

Ik kies me weg met mensen die voor mij belangrijk zijn ,
Ik doe het water bij de wijn .

En richt me op mensen die er toe doen ook al zijn het er maar een aantal of zouden het zelfs maar een paar zijn ,
mij krijgen ze niet klein .

Want al die leuke reacties is waar ik het voor doe ,
en van sommige mensen wordt ik moe .

Maar wat er ook gebeurt ,
waar ik ook doorheen wordt gesleurd .
Ik hou moed ,
want het gaat best goed .

Mensen jullie horen nog veel meer van mij ,
het geluk staat vanuit mezelf afgedwongen vooraan in de rij .
Dat maakt mij blij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een gedicht omdat het kan .’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.