INLOGGEN
«»

De jaren van kind tot volwassenheid

De ooievaar kwam langs en de baby is geboren ,
een mooie dag als nooit tevoren .

De ouders die beseffen wat het ouderschap inhoud ,
het kindje waarmee je in al die jaren een band opbouwt .

Samen het uitkiezen van de baby naam ,
wat het trots zijn of haar hele leven draagt met faam.

Het kindje dat naar de crèche gaat ,
het kindje dat met en bij andere kinderen spelen gaat .

Vervolgens op de basisschool , in de kleuterklas ,
de juffrouw die een boekje voorlas .

In groep 3 leren lezen en schrijven en rekenen ,
Handenarbeid en tekenen.

Spelend op het schoolplein ,
Ja al die spelletjes zoals verstoppertje of tikkertje want ja ze zijn nog jong en klein .

Tot en met groep 8 dezelfde klas , de mensen die je door en door kent ,
ja aan deze klas ben je nu eenmaal gewend .

Toch krijgt iedereen een eigen school toebedeeld op de middelbare school niveau's van Mavo ,
tot vmbo .

De tienerjaren met veel kattenkwaad ,
waar vaak nablijven heel gewoon is , de ene leraar die je meer mag , en die vervelende leraar waarbij het lijkt alsof hij jou haat .

Maar wat je ook doet ,
waar je ook later nog voor wordt beboet .

Doe hetgeen waarbij jij denkt wat goed voor jou is ,
misschien bereiken sommige het wel zover ja in de showbizz .
Het kan allemaal ,
Daarin geloven is duidelijke taal .

Maar maak van kansen en plannen , ja ook al kost het veel tijd
Maak van kansen en plannen , jouw eigen realiteit .


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De jaren van kind tot volwassenheid’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.