ook zonder vijgenblad

wil melker

ik zag het paradijs
tussen Eufraat en de Tigris
en brak het ijs dat
Mesopotamië ons naliet

ik schaam me niet
ook zonder vijgenblad
heb ik de wereld lief
als jij mijn Eva bent

ik weet dat je
bent voorbestemd om
mij de appel aan te reiken
want macht gaat over lijken

maar ik herken de slang
alweer eonen lang
er is geen God die het zal wagen
mij te stoppen om jou te behagen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ook zonder vijgenblad’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.