nog waart de wierook rond

wil melker

je schepping erfde zonde
een hemel ging voorbij
in hoogmoed dachten zij de
evolutie in een laatste ronde

jij koos voor onderdrukten
leidde hen Egypte uit
gaf hen de tien geboden
genade als een tweede huid

je hebt hun kruis gedragen
de belofte ingelost
wij kunnen nu weer hemel vragen
omdat het paradijs ook is verlost

nog waart de wierook rond
staan deuren wijd geopend
maar in de kerken is geen hond
liefde blijkt zichzelf verkopend

terug naar de catacomben
omdat we daar jouw woord verstonden
jouw kuddes hebben een gebrek
ze missen het persoonlijke gesprek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘nog waart de wierook rond’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.