beperkte oplage

elze schollema

rijen dik, verzegeld in het on-weten
femelen hun leven aan de luisteraar
die buitenspel gezet zijn eigen strijd
bedachtzaam overdenkt

nu en dan zoals een etmaal voedzaam
ten onder gaat aan houten burchten en
in elkaar gefrutselde manifesten laaft de geest
zich blij aan de veroordeelden

het doet mee, het heeft geen keus want
angst is de rijp dat glazig wasemt in
de nevel die het oplost, vrijheid viert in deze
de beperkte oplage van de in hout gesneden letters

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘beperkte oplage’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.