INLOGGEN
«»

in den onoverkomelijke

telkens wanneer ik zoek en al
zoekend niet wetend dat ‘k treuzelend
de aarzeling ontwijk stapelen onhoudbare
golven zich als dromers tegen mijn dijk

mocht er een schepper zijn die zich
met bijl en zeis verschanst achter de waker
die in stilte ligt te wenen, dat hij me dan verkiest
en me laat slapen in het ruwe licht van
kwetsbaarheid en moed

soms verslepen mijn woorden zich tot
grauwe zinnen en struint betekenis
over het netvlies van de lezer, tracht niet
te pluizen want wat m’n leest
grenst aan waanzin tot in den onoverkomelijke

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘in den onoverkomelijke’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.