INLOGGEN
«»

Onbereikbaar

Ik zag een bekend figuur lopen
door hekken gescheiden onbereikbaar
zat ik op de beste plek waar bewonderaars
van wielers ongeduldig ronddoolden.

Doch de koers kon me niet deren
zolang ik maar nippen kon van zielsrust
enkel beslotenheid maakte mij bewust
van bovenmatig zondags leven.

Aan de andere kant stapte hij
binnen dorstig op zoek naar genot
zwarte koffie of misschien de bierpot
zoals ik al zei : ik kon er niet bij.

Een uurtje later las ik voor
overzag achter de hoge lessenaar
de gelovige middenbeuk, bespeurde
weder de ontoegankelijke persoon
na de kerkdienst spoorloos.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dora
Actief sinds: 04-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onbereikbaar’ van Dora zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.