INLOGGEN
«»

Een vrouw

Als ik een vrouw zou zijn
In 't hier en nu van deze tijd,
Met een familie uit dezelfde lijn:
Mijn ouders kleine meid.

Zou ik het leven
Hetzelfde verstaan?
Had ik dit dan geschreven
Over een jongensbestaan?

Had zij mij
Voor haar verwacht?
Was zij dan blij
Of had zij mij veracht?

In dat leven
En dezelfde tijdlijn.
Hoe had ik mij beschreven?
Als ik een vrouw zou zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-09-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Didymus
Actief sinds: 10-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vrouw’ van Didymus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.