Straatjongen

Danny van Strien

 Straatjongen
 Ga voor je toekomst
 Doe je ding
 Je hebt niets te verliezen
 Want je hebt een verleden en bent een paria
 En dan moeten ze je niet
 Als je verliest lopen ze je voorbij
 Maar iedereen heeft in het leven een droom en een wens
 En als je wint staan ze achter je en zullen ze voor je kiezen
 Zo krom en oneerlijk is de mens
 Straatjongen
 Als je aan de top komt
 wees op je hoede
 Want ze komen meer bij je halen dan brengen
 En als je te goed van vertrouwen bent
 Dan zal je voor de rest van je leven bloeden Want er zijn meer slechte mensen dan goeie
 En als je het ziet en merkt dan is het veel te laat
 Als het erop aankomt kiest elke mens voor eigen belang
 Want elke mens is gemeen oneerlijk asociaal egoïst en een psychopaat
 Straatjongen
 Negen van de tien keer ga je eraan
 Maak je niet druk jongen laat het gaan
 En heb overal maling aan
 Straatjongen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-05-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Danny van Strien (Actief sinds: 14-05-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Straatjongen’ van Danny van Strien zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.