Je zal het nooit kunnen afpakken

Gedichtenlady

 Ik moest van jou stoppen
 met het schrijven van gedichten
 maar jij vergat één ding
 en dat is dat schrijven
 de pijnen kan verlichten

 Maar dat was iets
 wat jij nooit hebt begrepen
 hoeveel ik het je ook uitlegde
 keer op keer
 je commandeerde me
 steeds weer

 Maar
 ik had geen oren
 dat jij mij verbood
 van te schrijven …
 want zo kan ik mijn verdriet uiten
 kan ik mijn pijnen verwoorden

 Jij weet niet
 dat bij pijn of bij verdriet
 het even van je afschrijven
 goed doet

 Nooit zal schrijven uit mijn leven gaan
 bij een lach en bij een traan
 zal ik aan het schrijven gaan …

 Want schrijven
 gaat mij beter af dan praten …
 hoeveel je ook op me zal kijven
 ik zal er nooit naar luisteren

 want …
 ik zal het in je oor fluisteren:

 het is een verwerkingsproces
 het schrijven
 en hoe vaak je ook tegenstribbelt
 het zal altijd in mijn leven blijven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

me begeleidster uit mijn opname had me verboden gedichten te schrijven

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je zal het nooit kunnen afpakken’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.