Voor de spiegel sta je echt

Gedichtenlady

 Je kunt voor de spiegel staan
 daar sta je dan ook echt
 zoals je werkelijk bent

 maar
 het is niet altijd de persoon
 die de mens kent

 Voor de spiegel
 zie je enkel dat wat vanbuiten zit
 je kleren, je lichaam, je haren
 en je gezicht

 maar dat wat echt van binnen leeft
 kun je voor de spiegel niet zien
 verdriet die niemand kent …
 een masker
 die op het gezicht wordt gezet

 Je kunt voor de spiegel staan
 en alleen jij weet
 wat daarbinnen schuilt …
 want een ander ziet alleen de buitenkant

 want soms kunnen ze
 de binnenkant niet aan …

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

Voor de spiegel sta je echt

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voor de spiegel sta je echt’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.