INLOGGEN
«»

De emigrant

 daar gaat de emigrant
 op weg naar een ander land
 op zoek naar een ander leven
 als hij nou maar niet gaat zweven
 maar gewoon met beiden voeten op de grond staat

 daar gaat de emigrant
 op reis naar een ander land
 wat gaat hij daar doen
 leven in het groen
 of leven in de grote stad

 daar gaat de emigrant
 wat heeft hij in zijn hand
 een wandelstok, en in zijn tas
 een bijbel, dat komt goed van pas
 net als met Abraham en Mozes, komt het goed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nathan Schorer
Actief sinds: 28-03-2014Informatie bij het gedicht:

Over een emigrant. tekst: Nathan Schorer ©2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De emigrant’ van Nathan Schorer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.