Elfenfluit

Nathan Schorer

 heel diep in het oude elfenwoud
 tussen de bomen en het gras in de dauw
 waar de wind waait tussen de takken
 waar de elfen wonen in het oude woud

 midden in het diepe, oude woud
 zit er een jonge elfenkind op een steen
 hij speelt met takjes waarmee hij roffelt op de steen
 en hij speelt op de ritme van de wind

 de elf vindt een holle tak waar de wind doorheen blaast
 waar een lekker magisch geluid uit komt
 en de elfen roffelen op hun trommels
 en de elfenprinses die tokkelt op haar harp

 ik hoor de bongo’s* en de conga’s* al
 en ik zie een oude elf die strijkt op zijn sarangi**
 en een andere elf tokkelt op een baglama***
 en de wind blaast op de fluit
 en hij blaast het liedje uit

 * = percussie/trommels
 ** = Indiaas strijkinstrument
 *** = Turks snaarinstrument

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nathan Schorer (Actief sinds: 28-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Ritme-muziek uit het Elfenwoud. tekst: Nathan Schorer ©2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Elfenfluit’ van Nathan Schorer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.