Leegte

luiehond

 Een minuut lijkt wel een uur.
 De dwang wordt steeds groter.
 Het lijkt wel of ik in een spleet val zonder uitgang.
 Een dan het voor uitzicht als ik er wel uit kom.
 De leegte inhoudsloosheid die op mee wacht.
 ik ben het gevoel verloren van hoe ik het moet oplossen
 En je weet ik heb het geprobeerd
 En uitweg te vinden uit het dal.
 Maar telkens val ik weer in de spleet.
 Wat als ik de rest van mezelf terug vind, dan zal het me weer neerslaan.

 De leegte maakt me vrij van mijn gevoelens.
 Een wandeling door de storm is als een vakantie voor me.
 Ik ben gewaarschuwd over en over maar weer.

 Betekenissen van woorden die ik me niet herinneren
 Alles wat ik heb gevonden ben ik ook weer verloren
 Het was moeilijk om te vinden
 Ik spelde spelletjes met mijn gedachten
 Via de druppels der tranen klom ik omhoog.
 Om vervolgens weer in de spleet te worden geslagen.

 Het bracht me terug in de tijd.
 En vond de rest van me.
 En werd weer neergeslagen.
 Oh leegte maak me vrij.
 Laat me op de wolken leven.
 Of anders door de storm lopen.
 Dat is als een vakantie als hoe het nu is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

luiehond (Actief sinds: 21-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leegte’ van luiehond zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.