slapeloosheid

luiehond

 Elke nacht weer

 Het starren naar de klok

 De seconden zien weg tikken

 Het getik van de kolk voelt als een dreun in mijn hooft

 elke seconden lijkt wel een uur

 Mijn ogen wachten op de diepe slaap

 Maar dan als ik eenmaal slaap

 Beginnen de nachtmerries weer

 Waar in het verleden zich weer opnieuw herhaalt

 ik elk duister moment weer moet me maken

 Dan wil ik weer waker zijn

 De strijd tussen het slapen en de nachtmerries

 Wat is erger de nachtmerries van het verleden

 of elke nacht de secondes zien weg tikken

 Tot de ochtendglorie- weer aan breekt

 En de nieuwe dag weer begint

 elke avond weer tussen de twee strijd zitten

 Ik zit vast wil wel slapen maar wil niet dromen

 En door de strijd weet ik niet meer wanneer ik slaap of waker bent

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

luiehond (Actief sinds: 21-04-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘slapeloosheid’ van luiehond zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.