gevoel en verstand

Marill Meijs

 mijn verstand is aan de haal
 waar ik behoorlijk van baal
 nu loop ik achter luchtkastelen aan
 iemand die me echt niet ziet staan
 laat zwijgen ziet zitten
 maar ik...als ik ben aan het pitten
 zie ik aldoor mijn luchtkasteel
 het grijpt me behoorlijk bij de keel

 in de rij van de kassa
 als ik op ga in de massa
 kijk ik goed in het rond
 heb ik een glimlach om mijn mond
 als ik die persoon zie staan
 nee, ik ga er niet achteraan
 daarvoor ben ik te verlegen
 dat staat me ook al zo tegen

 het is mijn eigen schuld
 dikke bult
 maar balen van mijn verstand
 heb ik toch eigenlijk zelf in de hand

 mens, laat het toch los
 straks ben je de klos
 zit je in een web gevangen
 als je vriendin zie ik de bui al hangen
 kom gebruik je verstand
 zegt mijn vriendin en neemt me bij de hand

 dus ook maar gedaan
 of ik die persoon niet zag staan
 mijn verstand
 heb ik nu weer zelf in de hand
 maar mijn gevoel niet.............
 dat me even in de steek liet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

tussen gevoel en verstand staan met jezelf

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘gevoel en verstand’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.