&nb">

INLOGGEN
«»

waardigheid

 als "beesten" werden we vervoerd
 dagen lang gevloerd
 geen eten en drinken
 hoe ver kun je zinken

 mijn haren ben ik kwijt
 mijn bezittingen in beslag genomen
 om me heen alleen naaktheid
 maar.....in.......mijn dromen

 mijn trots wordt gekweld
 iedere dag dat ik leef geteld
 de zweep ranselt over mijn rug
 wanneer mag ik weer terug?

 daarover kan ik alleen maar dromen
 alles is ons ontnomen
 bedelen om een korstje brood
 waar ik dan intens van genoot

 alles ontnomen
 maar niet mijn dromen
 alles kwijt
 maar niet mijn waardigheid
 die heb ik opgesloten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Marill Meijs
Actief sinds: 30-03-2014Informatie bij het gedicht:

tijdens het lezen van een boek over de kampen in oostenrijk Auteursrechten
Op dit gedicht ‘waardigheid’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.