overleven

Marill Meijs

 vechten om te overleven
 wie zal er wat om geven
 we vechten tenslotte allemaal
 om te overleven niet waar

 overstromingen op aarde
 nemen alles mee van waarde
 niets is er veilig
 het water is heilig
 wat het achterlaat
 is hebzucht en haat
 een grote bende
 hoopjes ellende
 dieren en mensen in nood
 vechten om een stukje brood

 om te overleven
 zullen wij geven
 vrijwillig of niets
 helpt het wel iets?
 dat vraag ik me vaak af
 wat ik allemaal al gaf
 is verdwenen
 waar ging het henen?

 nu kom ik zelf in nood
 al werk ik voor mijn brood
 toch gaat er meer uit dan in
 dus waar ik mee begin
 is bezuinigen op onnodige dingen
 al blijft ellende ons omringen

 het kringetje is rond
 droog is onze grond
 wat we nodig hebben voor later
 is toch wel water
 dus zal er water vloeien
 zodat gewassen kunnen groeien
 zodat we kunnen leven
 is dit dan overleven?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

nadenken over leven

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘overleven’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.