INLOGGEN
«»

boosheid

 boos kijkt ze me aan
 machteloos blijf ik staan
 boos waren haar woorden
 die ik machteloos aanhoorde

 boos is ze
 op wie?
 geen idee
 als ik het vraag
 krijg ik een snauw

 haar dochter is op vakantie
 misschien is dat de reden
 zegt mijn collega
 als ik machteloos sta

 troosten wil ik haar
 gewoon een vriendelijk gebaar
 van mij voor haar

 wat ik ook doe of zeg
 niets kan haar bereiken
 ze blijft boos
 waar ik uiteindelijk voor koos
 is stilletjes weggaan

 zo blijf ik in de gang staan
 zuchtend ben ik verder gegaan
 wat wacht er achter deze deur?
 hopelijk niet weer..........

 hier word ik verwacht
 ze lacht
 ik zet een kopje thee
 lachend kijkt ze me aan
 kind blijf niet staan
 drink toch even wat mee
 we raken samen in gesprek
 aan respect geen gebrek
 we praten over mijn beroep
 voldaan sta ik later op de stoep

 zo vervolg ik mijn weg
 kom ik voorbij de deur van de boze dame
 zeg tegen mezelf in Gods naam en amen
 als ik mijn hand op de deurklink leg
 voorzichtig stap ik binnen
 ze zal toch niet weer beginnen
 met schelden en vloeken?
 dat leerde ik niet uit de boeken

 uit de boeken kun je veel leren
 theorie genoeg
 maar de praktijk is vaak anders

 dit gebeurde me gisteravond
 nu ik dit schrijf
 moeheid voel in mijn lijf
 zal ik dit alles overdenken
 maandag weer mijn lach schenken
 aan alle mensen waar ik kom
 misschien vind jij het stom
 maar dit beroep wil ik niet missen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Marill Meijs
Actief sinds: 30-03-2014Informatie bij het gedicht:

in mijn beroep kom ik van alles tegen, boosheid, machteloosheid, vriendelijkheid, soms is het moeilijk om hier mee om te gaan, dat staat niet in de boeken Auteursrechten
Op dit gedicht ‘boosheid’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.