INLOGGEN
«»

oordelen

 werken in de "ouderen zorg"
 is werken met mensen
 met al hun wensen
 die aandacht willen
 voor verzorging en hun pillen

 een nieuwe collega start vandaag
 aan mij de vraag
 om te begeleiden
 al mijn aandacht wijden
 aan het zo goed mogelijk inwerken
 niet makkelijk zal ik merken

 want "mijn mensen"
 met al hun wensen
 willen van mij aandacht
 nu heb ik een "nieuwe" meegebracht
 jeetje dat is nog zo'n kind
 is wat men ervan vindt

 dat ze lief is voor de mensen
 met al die verschillende wensen
 wordt niet naar gekeken
 is me al vlug gebleken

 oordelen over jou en mij
 hier mag dat zomaar
 iedereen is vrij
 om te spreken nietwaar

 een oordeel vellen
 is zo gebeurd
 van "horen vertellen"
 wordt mijn collega gekeurd

 wat ik nu zeggen wil
 een rode of blauwe pil
 keurt men op de werking
 niet op het uiterlijk
 dus.........mensen
 met al jullie wensen
 kijk eens verder dan........
 laat ze jullie maar eens verzorgen
 dan kom ik morgen
 vragen naar de ervaring

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Marill Meijs
Actief sinds: 30-03-2014Informatie bij het gedicht:

mensen zijn vlug geneigd te oordelen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘oordelen’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.