INLOGGEN
«»

Tikken van de klok

 S' morgens slaan we onze ogen op
 zuchten in gedachten nou stop!
 Het alarm is afgegaan,
 tijd om op te staan.

 Vele malen kijken we op die klok
 Hij jaagt ons voort
 drijft ons op als met een stok.

 Ieder kijkt anders tegen hem aan.
 Dan tikt hij te snel,
 en soms lijkt hij even stil te staan.

 Als we s' avonds slapen gaan
 stappen we rustig weer in bed
 ons klokje is weer op alarm gezet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

droomster
Actief sinds: 22-02-2014Informatie bij het gedicht:

hij tikt maar door. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tikken van de klok’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.