Het kind in mij

droomster

 Als kind lag mijn boek al beschreven
 klein begonnen aan een heel zwaar leven
 altijd al het lot getart
 al was de bladzij uit mijn boek pikzwart

 Jonge puber ging het noodlot
 beslist niet gering
 raakte zwanger belande in klooster
 kreeg een aanbod als kloosterling

 Vroege jonge liefde een gelukkig paar
 leiden als jonge moeder
 voor haar leeftijd een flinke kinderschaar .

 De liefde bracht ons beide
 Een mooie zoon twee knappe meiden
 die mij vijf maal tot oma verblijden.

 Mijn jeugd liefde heb ik nog trouw
 Hij is de man waar ik al 43 j van hou
 Samen hebben we het lot getart
 menig bladzijde was dan ook pikzwart.

 De zwarte bladzijde een plaats gegeven,
 en ik huppel nog vrolijk rond in dit mooie leven.
 Want ondanks alles ,is het kind zijn in mij gebleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

droomster (Actief sinds: 22-02-2014)

Informatie bij het gedicht

Ondanks zwarte bladzijde s van binnen kind gebleven

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het kind in mij’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.