Vrijheid

Patros Fibros

 Vrijheid heeft iedereen nodig,
 Ook al heb je iets misdaan.
 Sommige mensen vinden het overbodig.
 Anderen gaat het wel wat aan.

 Op 4 mei herdenken we alle helden,
 Ze gaven voor ons hun leven.
 Ze stierven op de slagvelden,
 Om de vrijheid door te geven.
 Zulke mensen zie je maar zelden.

 Wie zegt dat soldaten slaven zijn,
 Dat ze leven om het leven.
 Ze stierven wel voor het ijzeren gordijn,
 Ze hebben wel alles gegeven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Patros Fibros (Actief sinds: 13-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Mensen staan er nog steeds te weinig bij stil, aan wie we onze vrijheid echt te danken hebben.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrijheid’ van Patros Fibros zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.