Het leven

Elke

 Verdriet zit net als geluk
 verstopt in de kleine dingen
 dus twijfel slechts aan hetgeen
 dat te dierbaar is voor woorden

 want nooit zal je leven
 je allerbeste vriend zijn
 laat staan je met open armen
 een hele dikke knuffel geven

 Maar zelfs achter die regenwolk
 zal altijd de zon zijn
 en dan zal ik spreken
 want al hetgeen niemand kan vergeten
 laat staan vergeven
 twisten, betwisten
 laat je toch niet kisten!
 door al die kuddedieren,
 zijn wij perfect mijn liefste,
 omhels me,
 en vertel me nog een keer het verhaal
 van mijzelf
 Want zelfs al is mijn leven niet mijn beste vriend
 en denk je misschien dat je het soms niet verdient
 het blijft mijn mooiste bezit
 dus kauw ik woorden
 als een kauwgom zonder automaat
 en hoop dat ooit iemand komt
 luistert en even stille staat
 om te zeggen: ‘zij,
 zij heeft iets bijzonder.’
Vervolgens doorloopt en weet
 het leven is je wonder
 waar je al zo lang op wacht
 dus wie zijn wij om kritiek te geven
 kom ga op een ander,
 aandachtsanon spelen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elke (Actief sinds: 06-03-2014)

Informatie bij het gedicht

iemand vond het raar dat ik gedichten schrijf

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het leven’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.