Onnozelheid in kaalslag

wil melker

 bleke bekken galmen hun
 onnozelheid in kaalslag
 door de dikke vachten

 groen staat verderop
 te wachten en de herder
 punt zijn staf met steen

 totdat het dwars geluid
 zich weer laat horen
 de kudde wordt dan een

 de geest gaat jagen
 op de prooi het anders-zijn
 wordt in het nauw gedreven

 honden leiden het venijn
 hoeven trappen alles fijn
 er is geen ander leven

 kaalgeschoren lijven
 mekkeren de wereld vol
 wollig moet het blijven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onnozelheid in kaalslag’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.