INLOGGEN
«»

Kindernaakt geschandvlekt

 wie maakt
 het altaar schoon verlost ons
 van de religieuze droom

 dat mensen met
 gods hand onfeilbaar zijn
 hoe lang houdt dit nog stand

 als liefde wordt gebonden
 aan een eeuwig trouw ook
 zonder dat ik van je hou

 waar kindernaakt
 geschandvlekt wordt door hem
 die deze onschuld juist bewaakt

 wanneer zal deemoed weer in kelk en
 hostie zijn wie schoont het tabernakel
 door zichzelf te offeren in het klein

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kindernaakt geschandvlekt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.