INLOGGEN
«»

In aardse elementen

 de lucht strakt blauwer
 in een zinderende zon
 schaduw krimpt tot
 iel bestaan de hete wind
 laat je niet verder gaan

 je vingers spelen met de tijd
 op rotsen uit de eeuwigheid
 je raakt ze strelend aan
 met handen die verbanden
 leggen in hun stil vergaan

 je drukt je lichaam
 tegen steen dat weet
 en in structuur geen enkel
 voorval meer vergeet
 doorvoelt met huivering

 het deelt in grootsheid
 en in macht de pracht
 van wat geschapen is
 nog voor de mensheid
 ooit van leven wist

 je ziel is thuis
 in het huis waar zij
 geboren is gekraamd
 in aardse elementen en
 afgezet in sedimenten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In aardse elementen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.