Het was niet mijn stek

wil melker

 heb als jonge loot
 het bos zien groeien
 in seizoenen bloeien

 samen ringden
 we de jaren in
 voor en tegenspoed

 tot kreun en steun
 het bladgeruis
 ging overheersen

 ik zag ze vallen
 in de laatste zomerstorm
 geknapt als lucifers

 mijn bos is weg
 ben kwetsbaar en alleen
 de wind jaagt langs me heen

 ze hebben me gestut
 verplaatst naar een
 stille schaduwrijke plek

 maar tussen half dooien
 heb ik het niet kunnen rooien
 het was niet mijn stek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het was niet mijn stek’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.