De zwart geploegde voren

wil melker

 Stilte droomt en verte trilt een kerktoren
 op klokke twaalf zijn alle boeren klaar
 zinderend zoekt zon zijn vogels bij elkaar
 kwetterend in de zwart geploegde voren

 je schaduwt deze plaats al eeuwenlang
 zucht zacht als ze hun eerste honger stillen
 zelfs liefde bloeide hier en kon verkillen
 als hun zomer weer dat trieste einde nam

 ben jij die boom geweest waar ik op bouwde
 rode kaarsen bloeiend in de lentezon
 mijn bron die ik onlesbaar steeds vertrouwde

 nog weet ik hoe het allemaal begon
 eindigde in passie die me zo benauwde
 jij was het voorjaar dat ik koesterend verzon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zwart geploegde voren’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.