De snaartheorie

wil melker

 ik heb
 het licht ontleed
 tot in de kleinste deeltjes

 uit de ontdekking
 die ik deed bleken
 de deeltjes ook golfjes

 bond gekleurde
 golfjes tot een
 grote witte streng

 reeg deeltjes tot
 een snaar die lichtend
 wit tot kleuren trilde

 gelukkig hebben
 snaar en streng dezelfde bron
 zij stralen al eonen lang uit onze zon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De snaartheorie’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.