INLOGGEN
«»

De prijs was hoog

 het duurde lang
 voordat ik de deuren
 opende met
 uitzicht op het leven

 na jaren drempelvrees
 kon ik het uitzicht
 op volwassenheid
 niet meer weerstaan

 heb me erin gestort
 zonder ervaring
 met scha en schande
 werd ik uiteindelijk wijs

 maar de prijs
 was hoog in het
 afscheid nemen van
 mijn zorgeloze kindertijd

 nog benijd ik dan
 zijn lach en het stralend
 in de wereld staan gelukkig
 is die deur nooit dichtgegaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De prijs was hoog’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.