Onweer in het dichtersparadijs

wil melker

 een boekvol wind
 laat lezers wolken drijven
 een horizon prijst
 schrijvers die de hemel wijzen

 gedachten regenen grijs
 gevoelens barsten uit in buien
 de letterzee verdrinkt in muien
 het onweert in het dichtersparadijs

 een hoofdstuk vraagt aan het verhaal
 om triest de maan te schijnen
 de zon weerspreekt die donkere taal
 breekt licht tot andere lijnen

 essays versnipperen de lucht
 sonnetten zijn door zout gepekeld
 het woordenboek is op de vlucht
 omdat het internet de spelling regelt

 ik zal je naam in letters zonlicht sparen
 mijn brieven geven je een wolkeloos krediet
 ik ga voor jou de sterrenpracht vergaren
 zet alle strofen op een hemelse muziek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onweer in het dichtersparadijs’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.