Die knusheid gaven

wil melker

 vertrouwd kraakt de trap
 veilig zijn de cirkels licht
 die in de kamer stralen

 alles op zijn vaste plaats
 alleen de ogen van de hond
 zien moeder koffie halen

 zo droom ik over jeugd
 de eindeloze dagen waarvan
 de avonden die knusheid gaven

 een eenvoudig tafereel
 huis en straat met vaste waarden
 waar mensen nog betrouwbaar waren

 soms zie ik op film of teevee
 een korte flits van toen
 mijn nostalgie het is helaas passé

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

24/11/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Die knusheid gaven’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.