INLOGGEN
«»

Jij of ik

 het laatste stukje brood
 maakt het verschil
 tussen levend zijn en dood

 wie zal het nemen
 jij of ik is het spel
 dat wij dagelijks spelen

 opgevoed en
 grootgebracht met delen
 kiest toch kracht voor macht

 met lauwerkrans en heersen
 declasseert de wedstrijd
 ieder die de mindere blijkt

 alleen de nummer één
 doet van zich spreken
 zijn brood is altijd hun dood

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

21/07/2012 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jij of ik’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.