INLOGGEN
«»

Een dodelijk samenleven

 uit scheppers hand
 kwam in harmonie
 het paradijslijk land

 in hoogmoed
 groeit het eerste
 virus van de mens

 snel volgt bloeddorst
 moord en doodslag als
 woekerend gezwel

 de grauwe schaduw
 van misplaatst geweld
 bezoedelt het bestaan

 waarin de mens
 de rol van kanker is gegeven
 in een dodelijk samenleven

 hij is het ultieme kwaad
 waarvoor helaas nog geen
 afdoend geneesmiddel bestaat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

zie expositie Gent ..25/03/2011 22/03/2011 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een dodelijk samenleven’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.